關於部落格
論文出版最後衝刺中,四月中才會脫離苦海,不會來update新的...
  • 119109

    累積人氣

  • 2

    今日人氣

    1

    追蹤人氣

NGO: s förenas i The Silent Walk

 
Tusentals föregångare har under de senaste 50 åren fallit offer i kampen för frihet och demokrati i Taiwan. Men det som så länge kämpats för kan så lätt raseras. Under den kinesiska envoyén Chen Yulins besök i Taiwan förra veckan, föll människor återigen offer för polisens våld då de bar flaggor, banderoller, sjöng och skrek slagord. Den auktoritära regimen är därmed tillbaka och man kan inte längre tala om yttrandefrihet i Taiwan.
 
Samtidigt som människorna i landet var panikslagna samlades frivilligrörelser i Taiwan för att tillsammans komma fram till nya motstrategier. Även från universiteten höjdes röster för att försvara yttrandefriheten.
 
Det som började som en tyst protest framför kabinetten den 6 november utvecklades tre dagar senare, den 9 november, till De vilda jordgubbarnas studentrörelse. De protesterande har bland annat påpekat att en av de mest centrala faktorerna i den demokratikris som råder är hur demonstrationstillstånd ges. Studentrörelsen ställer nu tre krav:
1)      Att president Ma och premiärminister Liu måste be det taiwanesiska folket om ursäkt.
2)      Att chefen över polismyndigheten och säkerhetspolisen avgår.
3)      Att riksdagen måste ändra lagen för demonstrationstillstånd, från att tillåtelse från polisens sida ska krävas till att man endast ska behöva meddela att en demonstration kommer att hållas.
 
De frivilligrörelser som har skrivit under på ovanstående krav stödjer De vilda jordgubbarnas studentrörelse. Vi kommer också att ge dem all nödvändig hjälp som kan tänkas behövas. I syfte att stödja De vilda jordgubbarnas studentrörelse och försvara Taiwan kommer medlemmar ur frivilligrörelserna den från och med den 12 november inleda en ”Tyst promenad för solidaritet” runt Frihetstorget i Taipei från kl. 18 till kl. 19.
 
Vi uppmanar också andra att ansluta sig till denna tysta solidaritetspromenad för att stödja de taiwanesiska studenterna. Som en av vår föregångare, Chiang Wei-shuen sa, ”människor måste komma samman, solidaritet är makt”. Låt oss tillsammans i solidaritet återvinna yttrandefrihet och demokrati i Taiwan.
 
Riktlinje för ”Tyst promenad för solidaritet”
Tid: kl. 18-19 varje kväll
Mötesplats: framför De vilda jordgubbarnas studentrörelse läger på Frihetstorget
Tema: Stötta De vilda jordgubbarna och Skydda vårt Taiwan
Riktlinjer: Forma en linje, var tyst, ingen mat, inga flaggor, inga banderoller, endast plakat med orden ”Ändra lagen om demonstrationstillstånd’, dessa tillhandahålls av arrangören.
 
 
相簿設定
標籤設定
相簿狀態